SOS TATARSKI DO PIECZONYCH MIĘS

18 sty 2014
data:post.title
Smaczny i szybki w wykonaniu sos tatarski.Zawsze przygotowuję ten sos do pieczonych mięs,wędlin,grilla,jajek i nie tylko.Ostrawy i lekko kwaśny świetnie komponuje się z potrawą.


                                                                  SKŁADNIKI : 

  • 4 ogórki konserwowe 
  • kilka marynowanych pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo,obrane  
  • 1 łyżka majonezu 
  • 2 łyżki śmietany 12 %
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • 1 łyżka chrzanu tartego
  • sól,pieprz
                                                          PRZYGOTOWANIE : 
Składniki sosu siekamy w drobną kostkę,przekładamy do miski,dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy.Regulujemy smak według własnego uznania.Sos powinien byc gęsty i ostrawy.
Podajemy schłodzony do potraw.Smacznego.


3 komentarze

  1. Też często robię domowe sosy, musze wypróbować tatarski, tylko na majonezie light (z lidla), troszkę mniej kaloryczny:)

    OdpowiedzUsuń