TWAROŻEK Z WARZYWAMI

27 kwi 2014
data:post.title
Pomysł na szybkie i zdrowe śniadanie. Najlepiej smakuje w towarzystwie świeżego, ciemnego pieczywa lub chrupiących bułeczek.


                                                               SKŁADNIKI : 
  • 250 g twarogu typu włoskiego 
  • 1/2 pęczka szczypiorku, drobno pokrojonego
  • 4-5 rzodkiewek 
  • 1 mały, świeży ogórek 
  • kawałek czerwonej papryki
  • 1-2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku 
Ser rozdrabniamy w miseczce widelcem, dodajemy jogurt i przyprawy, dokładnie mieszamy.Warzywa myjemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę. Dodajemy wszystko do twarożku łącznie ze szczypiorkiem. Mieszamy.
Podajemy do świeżego pieczywa. Smacznego.


1 komentarz

  1. Ojej ale smakowicie wygląda.
    U mnie była dzisiaj uboga wersja ze szczypiorkiem.

    OdpowiedzUsuń