ZAPIEKANE BAGIETKI

21 cze 2014
data:post.title
Bagietki nafaszerowane pysznymi składnikami, zapieczone z dodatkiem sera. Bardzo smaczne i treściwe, można je przygotować wcześniej a zapiekamy kiedy przyjdzie nam na nie ochota.


                                                                    SKŁADNIKI :
  • 2 długie bagietki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 
  • 12 plasterków salami 
  • 12 plastrów dowolnej szynki
  • papryka konserwowa 
  • oregano 
  • ser do posypania  zapiekanek 
  • ketchup, sos majonezowy 
  • folia aluminiowa 
                                                                PRZYGOTOWANIE :

Bagietki przecinamy na pół, następnie każdą połówkę wzdłuż.Lekko je rozchylamy, uważając aby się nie przełamały. Do każdej bagietki nakładamy po trzy plastry szynki, salami i jajko przekrojone na trzy plastry oraz paprykę konserwową . Następnie dodajemy po dużej łyżce kukurydzy i posypujemy nasze zapiekanki oregano. Na koniec odrobina tartego sera na wierzch i gotowe.
Każdą bagietkę zawijamy w folię aluminiową, przechowujemy w lodówce. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 200 * C, lekko uchylając folię aluminiowa z naszej bagietki. Podajemy polane ketchupem i sosem majonezowym.
Smacznego.





3 komentarze

  1. Szybko i pysznie, a mi chodzi po głowie zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą (,kuchnia Lidla,), chyba zrobię :)

    OdpowiedzUsuń